Over kippen- en staakbonendorp Hegelsom | info@heemkundehegelsom.nl

2003, Band DNF, De Nieuwe Formatie

Enkele jaren geleden zag een nieuwe band het levenslicht. In Hegelsom en tot ver daarbuiten was tot dan toe vooral de blaaskapel “De Loeketaler Muzikanten” een bekend en veelgevraagd orkest.
Toen deze kapel besloot om op te houden te bestaan ontstond er in 2003 een nieuw initiatief binnen Muziekvereniging St. Hubertus Hegelsom. Een diversiteit aan muzikanten uit de vereniging, aangevuld met een combo, vormde zich langzamerhand tot een volwaardige groep, die steeds verder aan de weg timmerde. Anno 2006 was het orkest uitgegroeid tot een vernieuwende veelzijdige amusementsband met een frisse uitstraling.
De 15-koppige blazerssectie, bestaande uit veelal jonge en talentvolle muzikanten, vormden tezamen een spetterend geheel. Daarnaast zorgde het ervaren combo, met twee energieke zangers, voor een swingende sound.
In 2007 heeft de band besloten zich te gaan specialiseren in carnavalsmuziek en al het repertoire wat daarbij hoort. Van Duitse schlagers tot Hollandse smartlappen en van feestmuziek tot swingende dansnummers. Kortom: voor elk wat wils.
DNF biedt dan ook voor alle gelegenheden rondom carnaval een passende invulling: Zittingsavonden, carnavalsrecepties en andere carnavalsfeesten zowel binnen als buiten.
In Hegelsom werd DNF zo’n 5 jaar geleden gebombardeerd tot “de Hofkapel” tijdens de altijd zeer succesvolle zittingsavonden van Carnavalsvereniging “D’n Tuutekop.
Wegens onvoldoende draagvlak onder de bandleden om ook weer een volgend carnavalsseizoen aan de start te verschijnen, werd na het carnavalsseizoen 2008/2009 besloten de band op te heffen. Officieel is DNF per 1 mei 2009 opgeheven.