Over kippen- en staakbonendorp Hegelsom | info@heemkundehegelsom.nl

1962, Jong Nederland Hegelsom, 

www.jnhegelsom.nl

Jong Nederland Hegelsom is opgericht in 1962. Jong Nederland Hegelsom is een jeugdvereniging met ruim 155 leden en zo’n 40 leiders en leidsters. Jong Nederland is hiermee de grootste jeugdvereniging van Hegelsom. De leeftijd van deze leden varieert van zes tot en met 18 jaar. Al deze leden zijn ondergebracht in elf groepen. Iedere week vindt voor de leden een groepsbijeenkomst plaats van een uurtje en door het jaar heen worden verschillend activiteiten georganiseerd, zoals bivakken en leuke toernooien. De activiteiten binnen de vereniging zijn opgebouwd rond drie zogenaamde spelpijlers, dit zijn: Sport en Spel, Creativiteit en Buitenleven.

Activiteiten
Daarnaast treedt Jong Nederland ook prominent naar buiten met jaarlijkse activiteiten als de Kick-Off en de potgrondactie.
Jong Nederland organiseert nog een tal van activiteiten, bijvoorbeeld met Sint Maarten en rondom Sinterklaas en Kerst. Verder wordt ieder seizoen bij Jong Nederland afgesloten met ons zomerkamp. Dan gaat de hele vereniging een week lang in het bos spellen, sporten en tal van andere activiteiten doen.
Bij Jong Nederland draait alles om ontspanning en ontplooiing van onze jeugdleden. Een plezierige en zinvolle vrijetijdsbesteding dus, samen met je leeftijdsgenootjes.
Voor meer informatie kun je op onze website terecht.