Over kippen- en staakbonendorp Hegelsom | info@heemkundehegelsom.nl

1968, Ponyclub en Ruiterclub Wittenhorst, 

www.ruiterclubwittenhorst.nl

Ponyclub Wittenhorst is opgericht in 1968. Op dit moment telt de ponyclub 16 leden, waarvan alle actief de ponysport beoefenen.
Wekelijks wordt er op maandagavond en vrijdagavond door onze ponyruiters in clubverband geoefend in manege Wieneshof te Hegelsom.
De dressuurlessen worden verzorgd door commandante Maud Dekkers.
Onze ponyruiters nemen ook deel aan dressuurwedstrijden, spring-wedstrijden en in de zomer aan afdelingsdressuur.
Naast het wedstrijdgebeuren staat gezelligheid en plezier voor de kinderen bij ons voorop.
Het bestuur organiseert in samenwerking met ouders en leden regelmatig activiteiten om het clubgevoel te versterken.
Kom gerust een kijkje nemen tijdens onze oefenavond. Je bent van harte welkom.
Meer info op www.pcwittenhorst.nl.

Ruiterclub Wittenhorst is een vereniging die zich bezighoudt met het actief beoefenen van de ruitersport. De club heeft ongeveer 100 leden, waarvan de helft actief rijdend lid is. De leden hebben zelf de beschikking over een paard of meerdere paarden. De ruiterclub en ook de manege waarin geoefend wordt, heeft geen paarden in bezit. Lid worden van de ruiterclub kan vanaf 12 jaar. Jongere paardenliefhebbers kunnen zich aansluiten bij de ponyclub, waar alleen pony’s bereden worden. Leden van Ruiterclub Wittenhorst zijn vooral ruiters en amazones die voor hun hobby paardrijden, maar ook beroepsruiters zijn lid van onze club.
Het doel van de club is het beoefenen van de paardensport in al zijn verschijningsvormen, met uitzondering van de draf- en rensport. Daarnaast wordt getracht de paardensport en de gezondheid en het welzijn van de paarden te bevorderen. Binnen onze vereniging houden de rijdende leden zich met name bezig met het beoefenen van de dressuur- en springsport en enkele leden zijn actief bezig met de eventing-sport. Ruiterclub Wittenhorst heeft ook het beoefenen van de afdelingsdressuur hoog in het vaandel staan. Bij de afdelingsdressuur rijden 4 of 6 combinaties tezamen een dressuurproef. Het doel is in de verschillende gangen van het paard gezamenlijk figuren te rijden, zo synchroon mogelijk in een blijvend geheel.

Ruiterclub Wittenhorst organiseert voor haar leden verscheidene activiteiten. Per week worden 6 uur aan instructie besteed, elk lid kan 2 maal per week les volgen. Een- tot tweemaal per jaar worden er lezingen gehouden die direct verband houden met de paardensport of het welzijn van het paard. Dit alles gebeurt in en rondom Manege Wieneshof. De manege bestaat uit 2 binnenrijhallen, 2 buitenrijbanen en een kantine met vergaderzaal.
Daarnaast worden er enkele wedstrijden georganiseerd:
– Elk jaar in augustus een groot concours hippique op het ruiterterrein aan de Kasteelse Bossen. Deze wedstrijd kan alleen mogelijk worden gemaakt door de inzet van al onze leden en hun familie en vrienden, maar ook de gulle bijdragen van de vele sponsors, met name onze hoofdsponsor Banens Ruitersport;
– Elk winterseizoen 1 indoordressuurselectiewedstrijd opengesteld voor kring Noord-Limburg in Manege Wieneshof;
– Elk winterseizoen 1 open dressuurwedstrijd opengesteld voor de gehele regio in Manege Wieneshof;
– Jaarlijks de clubkampioenschappen, waar op bijzondere wijze wordt gestreden om de titel “beste ruiter/amazone van de club”. Deze wedstrijd wordt ‘s avonds vaak afgesloten met een gezellige feestavond.

Wekelijks worden er door de hele regio wedstrijden georganiseerd, waaraan veel leden van onze club deelnemen. Met name de ruiters die meedoen aan eventingwedstrijden, trekken door het hele land om deze wedstrijden te bezoeken.
Kortom, Ruiterclub Wittenhorst, een vereniging waar op sportieve, professionele wijze aandacht wordt besteed aan het beoefenen van de ruitersport, maar daarnaast de gezelligheid en saamhorigheid hoog in het vaandel staan.