Over kippen- en staakbonendorp Hegelsom | info@heemkundehegelsom.nl

1977, HVC, Hegelsomse Volleybalclub, 

www.hvc-hegelsom.nl

De Hegelsomse Volleybalclub werd opgericht op 10 oktober 1977 door twee toenmalige bijna buren en bewoners van de Reysenbeckstraat te weten Gert van de Ven en Hay Arts. In Hegelsom waren destijds, als je wilde gaan sporten, maar twee mogelijkheden: voor de jongens/mannen was er de voetbalclub en voor de meisjes/dames de korfbalclub. Het alternatief was een sportvereniging waarin eenieder zich bij kon aansluiten en direct 32 leden kon registreren.
Vier keer per seizoen verschijnt het onvolprezen clubblad Time-Out met daarin alle wetenswaardigheden van de club in geschreven woord of met foto’s. Het blad begint in oktober 2008 al aan zijn 25e jaargang. Voor alle actuele informatie heeft HVC een eigen site op internet: www.hvc-hegelsom.nl.
Het buitentoernooi heeft inmiddels al 28 edities achter zijn naam staan en is uitgegroeid tot een waar Hegelsoms Volleybal promotie activiteit waarin vele vrienden, straten en families elkaar ieder jaar bestrijden.
Inmiddels heeft de vereniging zich een prominente plaats veroverd in het zeer actieve Hegelsomse verenigingsleven. De ruim 120 leden tellende club kent een zeer grote recreatieve afdeling (3 heren teams en 1 dames team) en in de senioren competities (2 dames en 1 heren teams) maken de voormalige jeugdleden de dienst uit. De nu ruim 40 leden tellende jeugdafdeling wordt ook steeds groter door de opkomst van het zeer succesvolle mini- en circulatievolleybal. Uit dit alles is wel op te maken dat de vereniging nog steeds leeft als nooit tevoren.