Over kippen- en staakbonendorp Hegelsom | info@heemkundehegelsom.nl

1974, Korfbalvereniging ODOS,

Korfbalvereniging ODOS is opgericht op 01 mei 1974. Momenteel telt de club 115 leden.

Belangrijke waarden
Korfbal bij ODOS is meer dan een uurtje in de week solistisch met je lichaam bezig zijn. Het is een veelzijdige, spannende sport die je met anderen beoefent. In een team en in een vereniging, waar veel gebeurt en het voor zowel kinderen als volwassenen goed toeven is. Niet voor niets staat de korfbalvereniging bekend om haar informele clubsfeer. Bij ODOS is het gezellig en kent iedereen elkaar.
Daarbij is het spel snel en dynamisch en spannend en aantrekkelijk om naar te kijken. Daarmee is korfbal niet alleen een sport om te doen, maar ook om te kijken. Naast de participatiefunctie heeft korfbal voor steeds meer mensen een entertainmentfunctie.

Teams
ODOS kent de 2 seniorenteams, 2 midweekteams en 5 jeugdteams.

De successen
ODOS heeft al vele successen op haar naam staan. Zo hebben zowel jeugdteams als seniorenteams diverse kampioenschappen mogen vieren, waarvan de promotie naar de Hoofdklasse van het eerste seniorenteam een hoogtepunt was.
Aan genoemde successen ligt natuurlijk een goede, gezonde basis ten grondslag en dat begint bij de jeugd. Het ontwikkelde jeugdplan van ODOS levert een grote bijdrage aan het succes van ODOS, maar vooral ook aan het plezier dat de leden aan de korfbalsport beleven. Verder trainen diverse actieve speelsters de jeugdteams en brengen zo hun kennis en het “ODOS-systeem” over. Een technische commissie waakt over de organisatie en coördinatie van het geheel.
Ook sponsoring is van belang voor de vereniging. Reeds jarenlang kent ODOS als hoofdsponsor Jan Peters BV.

Extra activiteiten
De verschillende commissies organiseren zeer regelmatig extra activiteiten voor de leden. Zo wordt er jaarlijks een Groots Korfbalspektakel georganiseerd en zijn er verschillende seizoensgebonden activiteiten voor jong en oud.